17 вересня в Україні відзначається День усиновлення
опубліковано 17 вересня 2024 року о 15:05

17 вересня в Україні відзначається День усиновлення,  який невипадково збігається з великим християнським святом Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії. 


 Це надзвичайно важливий день для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. 


Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати дітям. Адже вони – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави.


Усиновлення – це особлива дорога батьківства, благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами. Це життєвий подвиг. 


Усиновити дитину – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини. 
Батьки – усиновлювачі, це милосердні люди високої моралі, щирого серця та відкритої душі, вони заслуговують на повагу та пошану оточуючих, тому що вселяють в дитячі душі і серця віру, надію та любов, роблять дитинство світлим і радісним.


Дякуємо всім усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, батькам-вихователям! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину. 


Звертаємося до всіх, хто вже пройшов шлях усиновлення, до тих, хто ще обмірковує своє рішення. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою для вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні. 


Хай щедрість та милосердя ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця! Зичимо всім здоров’я, добра та благополуччя під мирним небом! Хай Господь Бог благословить всі українські сім’ї і нашу Україну миром, добром, достатком, щасливими і радісними діточками та любов’ю!


Відповідну  консультацію з питань сімейних форм виховання вам надасть  служба у справах дітей Чортківської районної військової адміністрації, яка знаходиться за адресою: вул. Т.Шевченка, 23, м. Чортків, Тернопільської області, 48500, тел.: (03552) 2-09-49, Е-mail: 24635401@mail.gov.ua 


З повагою


Начальник служби у справах дітей                                   
Василь КОРНАК
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux