29 листопада відбулася нарада за участю керівників медичних установ первинної ланки Чортківського району
опубліковано 30 листопада 2023 року о 11:40

Сьогодні, 29 листопада, відбулася нарада за участю керівників медичних установ первинної ланки Чортківського району, яку провела начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська. В президію було запрошено голову і заступника ради району комунальних комерційних підприємств центрів первинної медико-санітарної допомоги місцевих рад Чортківського району.
Порядок денний передбачав наступний перелік питань: 
- відповідно до делегованих повноважень Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні,, забезпечення в межах наданих повноважень доступності медичного обслуговування на відповідній території та забезпечення, відповідно до законодавства, пільгових категорій населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення; 
- по питаннях цивільного захисту населення;
 - про заключення пакетів Програм медичних гарантій на 2024-й рік.
Також піднімалося питання забезпечення усіх лікарень генераторами та пальним до них та належного стану укриттів.
Слід зазначити, що Галина Чайківська відповідно до розпорядження начальника Чортківської районної військової адміністрації є керівником місцевої спеціалізованої медичної служби цивільного захисту населення Чортківського району і відповідає за даний напрямок роботи, тому в ході наради акцентувала увагу присутніх на проходженні спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту. 
У ході робочої наради, Галину Зеновіївну цікавило питання виписування рецептів на лікарські засоби для постраждалих від Чорнобильської АЕС, оптимізації чисельності працівників медичних установ, створення покращених умов для надання якісної медичної допомоги пацієнтам та інше.
Начальниця гуманітарного відділу уточнила, що пацієнти мають право на безкоштовне лікування незалежно від того, де проживають і який заклад вирішують обрати для госпіталізації.
 - Увесь обсяг медичних та супутніх послуг, передбачений пакетом медичних послуг, є гарантованим, і пацієнти не повинні ні за що доплачувати, - наголосила Галина Чайківська.
Окрім питань порядку денного, у ході наради обговорено проблемні питання, з якими стикаються керівники медичних установ, та напрацьовано спільні шляхи їхнього подальшого вирішення.




+3



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux