До відома внутрішньо переміщених осіб!
опубліковано 31 березня 2022 року о 22:45

 

З метою визначення правового статусу та забезпечення обліку осіб, які після введення воєнного стану перемістилися з регіонів, де проводяться активні бойові дії, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 269 «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи».

Зокрема, у період дії воєнного стану, введеного указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», особам, які внаслідок війни перемістилися до інших регіонів, за їх бажанням надається довідка ВПО та вноситься відповідна інформація до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

 

Право на отримання довідки мають особи, які з 24 лютого 2022 року перемістилися із регіонів, які визначені, зокрема в розпорядженні Уряду від 6 березня 2022 року № 204-р, а саме: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ.

 

Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2022р.№332, особи, які змушені були покинути місце постійного проживання, отримають допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 грн на кожну дитину або людину з інвалідністю та у розмірі 2000 грн на кожну іншу особу.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 14 квітня 2022 року, буде надаватися починаючи з березня 2022 року.

 

Як отримати допомогу?


- Потрібно стати на облік як внутрішньо-переміщена особа та отримати відповідну довідку;

- Необхідно подати заяву на отримання допомоги на проживання.


Для отримання довідки та подачі заяви на отримання допомоги на проживання особа може звернутися до: 

 

- уповноважених осіб виконавчих органів сільських, селищних, міських рад;

- центрів надання адміністративних послуг;

-управління соціального захисту населення районної військової адміністрації;

-заяву можна буде подати через Єдиний державний веб-портал електронних послуг (далі - Портал Дія). Наразі здійснюється доопрацювання інформаційних систем Мінсоцполітики для реалізації такого механізму.

Заяву на отримання допомоги на проживання можна буде подати після доопрацювання програмного забезпечення, про що буде проінформовано додатково.


До відома уповноважених осіб виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, центрів надання адміністративних послуг!

 

В разі звернення за реєстрацією внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок війни повторно перемістилися, рекомендуємо направляти зазначених осіб до управління соціального захисту населення для зняття з обліку в Єдиній інформаційній базі ВПО.

Прошу активізувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з переміщеними особами щодо взяття їх на облік до 14 квітня 2022 року, щоб дана категорія осіб не втратила право на отримання допомоги на проживання з березня 2022 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux