Гідності хай промінь не згасає
опубліковано 18 лютого 2022 року о 15:37

18-20 лютого наша держава згадує страшні події Майдану, які сколихнули країну 8 років тому. З нагоди цих трагічних подій, сьогодні, відбулася творча зустріч приурочена до Дня Небесної Сотні «Гідності хай промінь не згасає!». Згадати тих, хто загинув у боротьбі за кращу долю України прийшли перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Демчук, голова районної ради Марія Чупрій, учасники Майдану 2014 року, військовослужбовці та активні діячі краю.

На заході була присутня мати загиблого українського захисника Михайла Григоришина – пані Ганна. Жінка оповіла яким стало її життя після втрати сина. Зворушливими були розповіді про те, як мати Героя, щоб хоч якось приглушити біль від втрати, почала вишивати бісером картини, ікони, а відтак взялася за вишиття «Хресної дороги». В знак поваги від керівників району Ганна Григоришин отримала Знак народної пошани «Орден матері бійця АТО».

Присутні мали можливість переглянути короткі відео, які вкотре доказали, що наші хлопці недарма віддали життя за незалежність та волю України.

У ході зустрічі до присутніх звернувся Михайло Демчук, який зазначив, що сьогодні з великою вдячністю згадуємо усіх Героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи.

Ми не маємо права забути принесену ними добровільну жертву в ім’я України, адже завдяки їхній самопожертві ми маємо унікальний шанс змінити країну на краще, - додав Михайло Іванович.

На завершення спільними грамотами Чортківської районної державної адміністрації і Чортківської районної ради за активну громадську позицію, патріотизм, підтримку родин загиблим та з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні Михайло – Демчук і Марія Чупрій нагородили громотами:

Володимира Довганя – викладача основного музичного інструменту Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського;

Раїсу Обшарську – директорку закладу дошкільної освіти №1 «Золота рибка» м. Чорткова.

Ореста Слободяна - викладача постановки голосу Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського;

Ольгу Фучило – викладача основного музичного інструменту Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського;

Головне наше завдання сьогодні - боронити незалежність України, захистити від загрози, яку зазнає наша держава. Хай нас згуртує пам’ять заради вищої мети — побудови нової держави. І хай ніколи не повториться кровопролиття. Хай буде мир. Ми переможемо. А задля цього маємо бути сильні і єдині. Герої не вмирають!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux