Галина Чайківська відвідала заклади освіти та дошкільні заклади сіл Бедриківці, Синьків та міста Заліщики
опубліковано 17 квітня 2024 року о 09:13

В рамках робочого візиту в Заліщицьку територіальну громаду начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської районної військової адміністрації Галина Чайківська відвідала  заклади освіти та дошкільні заклади сіл Бедриківці, Синьків та міста Заліщики.
У фокусі уваги керівниці стали, в першу чергу, укриття, адже безпека дітей у наш час є одним із пріоритетних питань. Разом із Заліщицьким міським головою Іваном Дроздом перевірили стан їх облаштування. 
До слова,протирадіаційне укриття у спеціалізованій школіI-III ст. ім.О.С.Маковея з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін заслуговує на велику  увагу. Воно є одним із найкращих у Чортківському районі.
Також,  керівниця перевірила стан справ із забезпеченням належного харчування учасників освітнього процесу. Слід зауважити, що харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів громади. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.
Раціональне харчування учнів побудоване на дотриманні трьох основних принципів:
забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;
задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;
дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.
В громаді розуміють, що їжа в навчальних закладах має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому тут активно реалізується реформа шкільного харчування. Новацій зазнав не тільки склад сьогоднішнього шкільного меню та рецептури приготування закладів освіти громади, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.
Цікавим моментом під час візиту стало відвідування майстер-класу до Великодніх свят, який проводився у гімназії села Бедриківці.
Його автором є БОДНАР Ігор Романович — педагог, майстер писанкарства та паперопластики, Народний майстер писанкарства і паперопластики, переможець багатьох Всеукраїнських конкурсів.
Його персональні виставки були у містах Київ та Ужгород (2008). Він є автором більше 100 писанок, 50 картин і виробів у техніці паперопластики (орігамі, квілінг, паперокручення). Його роботи зберігаються у приватних колекціях в Австрії, Італії, Канаді, Польщі, Німеччині  тощо.
В свою чергу, Галина Зеновіївна подякувала керівництву громади за щоденну кропітку працю, яка наближає нашу Перемогу.





Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

Усі реакції:Ви та ще 45
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux