Галина Чайківська з робочим візитом побувала в Борщівській територіальній громаді
опубліковано 28 серпня 2024 року о 11:33

Сьогодні начальниця відділу з  гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська з робочим візитом побувала  в   Борщівській територіальній громаді Чортківського району  для більш детального вивчення стану справ галузі   охорони здоров'я. 
Галина Зеновіївна у ході зустрічі із керівниками Борщівського центру первинної медико-санітарної допомоги та КНП «Борщівська міська лікарня» вивчила основні напрямки роботи щодо подальшого розвитку медицини в громаді.
Для початку, слід зазначити, що відповідно до урядової програми "Доступні ліки" центр медико-санітарної допомоги повністю забезпечений лікарськими засобами, які значно покращують якість життя жителів громади та в майбутньому зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності. Програма забезпечує право отримати безкоштовно, чи за незначною доплатою ліки за рецептами особам, хворим на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет другого типу.
Також йшлося про те, що сімейні лікарі у повному складі, пройшли навчання за відповідною програмою і  тепер можуть допомагати в питаннях, що стосуються ментального здоров'я.
У ході зустрічі більш детально зупинилися на медичному обслуговуванні для внутрішньо переміщених осіб та лікуванні військовозобов’язаних.
Відтак, Галина Чайківська перейшла до вивчення стану справ у КНП «Борщівська міська лікарня», яка належить до загальної мережі закладів охорони здоров’я і може надавати базову медичну допомогу. Даний заклад законтрактований з Національною службою здоров’я на 15 пакетів. 
Нагадуємо, що за новим етапом мед реформи лікарні у Чортківському районі  поділять на загальні, кластерні та надкластерні. Вони різняться кількістю послуг, які надають пацієнтам. 
Додамо, що основним напрямком роботи КНП «Борщівська міська лікарня» є удосконалення роботи лабораторії, тому для бактеріологічного підрозділу цьогоріч закуплено  автоматичний мікробіологічний аналізатор.
Насамкінець  Галина Чайківська ознайомилася із облаштуванням протирадіаційного укриття, яке розраховане на 250 осіб. Укриття обладнане аварійним резервним освітленням, запасами бутильованої води, а також необхідними медичними засобами.
За результатами робочого візиту було вивчено важливі питання подальшого розвитку медичної галузі в громаді, окреслено основні аспекти роботи та визначено ряд пріоритетних завдань на найближчий період.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux