Галина Чайківська з робочим візитом відвідала Хоростківську територіальну громаду
опубліковано 21 березня 2023 року о 12:30

Начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська з робочим візитом відвідала Хоростківську територіальну громаду Чортківського району, під час якого мала змогу поспілкуватися із першим заступником міського голови Хоросткова Петром Сліпцем та начальницею відділу освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту Хоростківської міської ради Ольгою Мельник щодо подальшого розвитку даної громади та планами на найближчий час.

У фокусі уваги перебували питання проживання ВПО та проблемні питання, що виникають в процесі, безпеки школярів у навчальних закладах під час повітряних тривог.

За словами Ольги Мельник, у Хоростківській громаді функціонує 7 закладів освіти, серед них 4 гімназії, а також 8 дошкільних закладів та 3 профільні ліцеї.

Для початку Галина Зіновіївна відвідала Ліцей №1 та поцікавилася тим, як проходить навчальний і виховний процес у даному освітньому закладі.

Керівниця звернула увагу на харчоблок, який відповідає усім європейським стандартам.

В ході виїзного дня візитерка відвідала місцеву гімназію де відмітила, що в оновлених спортивних залах створено умови для комфортного заняття фізкультурою і спортом для здобувачів освіти цього закладу.

- Фізичний розвиток дітей та молоді – це запорука здорової нації, - наголосила Галина Чайківська.

Також в той день керівники інспектували укриття Хоростківських закладів освіти, які в сучасних реаліях війни є вкрай необхідними.

Вагомим є і те, що для забезпечення стабільної роботи закладів освіти на період дії воєнного стану було закуплено 11 генераторів.

До слова, на зміцнення загальної безпеки для учасників навчального процесу дана громада виділила – 1 000 100 тис. грн.

- Безпека дітей понад усе, мене радує що у Хоростківській громаді дотримуються цього принцину, - каже Галина Чайківська.

У ході робочого дня очільниця освіти даної громади Ольга Мельник окреслила проблемні аспекти роботи та спільно із Галиною Чайківською визначили ряд пріоритетних завдань, які необхідно втілити вскорім часі.

- Відкритий діалог – це найперше, що важливо для співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. У такому форматі вдається успішно вирішити проблемні питання та сформувати спільне бачення розвитку як окремої громади, так і Чортківського району в цілому, – підвела підсумки робочого дня Галина Чайківська.

Окремим питанням для обговорення були і культура та медицина Хоростківської громади, але це вже у наступному матеріалі. Слідкуйте за нашою сторінкою.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux