ЛІТНІ КАНІКУЛИ – ПРИНАДИ Й НЕБЕЗПЕКИ!!!
опубліковано 19 липня 2022 року о 10:34

ЛІТНІ КАНІКУЛИ – ПРИНАДИ Й НЕБЕЗПЕКИ
   Літо – найулюбленіша пора дітей , однак особливо підступна. Саме у цей період  зростає дитячий травматизм. На жаль, літні канікули не проходять без прикрих випадків (пожежі, утоплення, отруєння тощо), що виникають з вини дітей. Легковажне поводження з вогнем, водою, газом, незнання правил безпечної поведінки – першопричини сумних і трагічних наслідків. Тому, батькам необхідно бути особливо пильними і уважними, щоб уберегти своїх дітей від біди.  
     🟢Небезпечна вода
Щоб уникнути трагедії на воді, варто подумати про безпеку – правильний вибір та обладнання місць для купання, суворе дотримання поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль дорослих за дітьми у воді. Не варто купатися в незнайомих місцях, уникати води зі швидкою течією, не плавати наодинці, якщо не впевнений у своїх силах.  
Під час катання дітей у човні обов’язково має бути дорослий, який уміє управляти судном, добре плавати, знати прийоми надання невідкладної допомоги постраждалим на воді.
   🟡Вимикайте мобільник у грозу!
Негода і блискавка, що не є рідкістю влітку, також несуть чималу загрозу.  Якщо вас застала гроза на відкритій місцевості, не можна ховатися під високі дерева, особливо поодинокі. Що цікаво, найбільш небезпечними є дуб, тополя, ялина та сосна. Дуже рідко, стверджують фахівці, блискавка влучає у вербу і клен, а найменш вірогідна її атака на кущі. Вимикайте мобільний, бо його сигнал здатний притягувати розряд! Також слід позбутися усіх металевих предметів, що є на вас.
   🔵Пустощі з вогнем та вибухонебезпечними предметами.
Лише декількох хвилин перебування поза увагою дорослих вистачає дитині, аби наробити біди. Щоб не трапилася пожежа, не можна користуватися відкритим джерелом вогню . Не слід користуватися і  несправними побутовими електроприладами, а також намагатися самостійно їх полагодити. Батькам потрібно розповідати дітям про шкоду вогню та пояснювати, як діяти, якщо трапилася пожежа.
Також  батьки повинні постійно розповідати дітям про можливі трагічні наслідки від контакту з незнайомими предметами, які можуть бути вибухонебезпечними.  
   🔴Обережно: дорога! 
Аналіз ДТП свідчить, що їх основною причиною є неуважність, недисциплінованість, невміння дітей врахувати особливості навколишніх умов. Батькам варто нагадувати дітям основні правила переходу вулиць і доріг, застерігати їх від ігор поблизу проїзної частини. Не зайве нагадати своїй дитині елементарні правила безпеки: не можна виходити на проїзну частину з-поза якоїсь перешкоди, а вийшовши з громадського транспорту, можна рушати через дорогу лише після того, як автобус від’їде від зупинки і не закриватиме поле зору.
   🟡Небезпека підстерігає дітей на кожному кроці, тому найбільший контроль за дітьми повинен бути з боку батьків.  Але й будь-хто з дорослих, що перебуває поруч із дітьми, не має права залишатися байдужим споглядальником дитячих вчинків, що можуть призвести до трагічних наслідків. Адже слушно говорять: чужих дітей не буває.  
   Служба у справах дітей Чортківської райдержадміністрації нагадує,  працює «гаряча» лінія за номером 2-09-49. Якщо вам стали відомі факти недбалого виконання батьками своїх обов’язків, телефонуйте. Лише спільними зусиллями ми убережемо наших дітей від біди.
 
Начальник служби                                              Василь КОРНАК




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux