Наскільки готові жителі Чортківського району до жорстоких реалій в умовах війни, і як діяти під час повітряних тривог
опубліковано 06 листопада 2023 року о 08:57

Часті тривоги, ракети, дрони… Реалії сьогодення заставляють задуматися над тим: а куди бігти під час повітряних тривог? І чи достатньо безпечними є наші укриття?

Розпочинаємо новий цикл інформацій, у яких публікуватимемо, наскільки готові жителі Чортківського району до жорстоких реалій в умовах війни, і як діяти під час повітряних тривог.

Виходячи із вище сказаного, для більш детального вивчення стану справ, 3 листопада начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська візитувала у КНП «Бучацька міська лікарня», де спільно із керівником медичної установи Лілією Качур обговорили ряд робочих питань.

Галина Зеновіївна особисто оглянула протирадіаційне укриття зазначеної лікарні, яке розташоване в підвальному приміщенні, що забезпечує максимальний захист від можливих вибухів та обстрілів. Тут в належному стані всі необхідні комунікації, зокрема, система пожежогасіння, але для повноцінного функціонування укриття ще потребує капіталовкладень.

Відповідно до наказу директора установи, у разі необхідності, розроблений маршрут евакуації пацієнтів, відвідувачів та персоналу.

Відтак, був огляд лікувального закладу, де, зі слів голови Бучацької громади Віталія Фреяка, цього року вдалося зробити ремонт в наступних відділеннях:

хірургія,

пологовий,

інфекційний,

терапія,

неврологія,

кабінети (адміністрація, бухгалтерія, лабораторія),

господ. будівлі,

поліклініка,

гемодіаліз.

А вже наступного року заплановано зробити ремонт фасаду.

Зазначимо, що всього у даній медичній установі 6 відділень на 200 ліжок, з них: терапевтичне відділення - 46 ліжок, інфекційне відділення - 20 ліжок, хірургічне відділення - 52 ліжок, акушерсько – гінекологічне відділення - 31 ліжко, неврологічне відділення – 33 ліжка, педіатричне відділення – 18 ліжок. У закладі функціонує киснева станція MAS-OXY-30.

Для харчування хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, закуплено продукти для збалансованого харчування, а саме: м'ясо, рибу, якісні крупи.

За словами керівника медичної установи пані Лілії, на виконання соціально-економічного розвитку на 2023 рік КНП «Бучацька міська лікарня» по гуманітарній допомозі отримала чимало необхідної техніки та медичного обладнання, що значно покращить перебування хворих у даній лікарні.



Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

Усі реакції:Ви та ще 33
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux