Привітали з професійним святом!
опубліковано 07 липня 2022 року о 15:15

Справжньою родзинкою Чортківського краю є Національний природний парк «Дністровський каньйон». Величава й несподівана природна країна, книга сотворіння світу, підручник з геології з реальними ілюстраціями – саме так називають Дністровський каньйон його працівники. І справді, береги Дністра нагадують земну поверхню в розрізі. Тут знаходяться відомі на весь світ відслонення (с. Стінка колишнього Бучацького і с. Трубчин колишнього Борщівського районів), що містять давні скам'янілі рештки флори і фауни, яким близько 500 мільйонів років. Тільки вдумайтесь, скельні відслонення на Дністрі, так звані стінки, – пам'ятки природи, подібних до яких у світі практично немає. Гордістю Парку є травертинові скелі - унікальні за своєю привабливістю порівняно молоді геологічні утворення з таємничими печерами і гротами. А  ботанічний раритет Національного природного парку  просто вражає.
      Тут протікає одна з найкрасивіших річок у Європі і друга за величиною в Україні – Дністер. Його загальна протяжність – 1365 км. Але найкрасивіші береги цієї ріки – саме на Чортківщині.
     Про Дністровський каньйон можна говорити багато. Зберегти його для майбутніх поколінь – одне із завдань працівників Національного природного парку. І сьогодні вони відзначають своє професійне свято.
     З цієї нагоди перший заступник начальника Чортківської районної військової адміністрації Михайло Демчук відвідав  Національний природний парк "Дністровський каньйон" для того, аби привітати  із професійним святом – Днем працівника природно-заповідної справи. Відтак, за  сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток природно-заповідної справи Михайло Іванович за дорученням керівництва району вручив грамоти:
     КРАСНОЩОКОМУ Олексію Олексійовичу– начальнику Бучацько-Монастириського природоохоронного науково-дослідного відділення Національного природного парку «Дністровський каньйон»;
     МАШЕРІ Василю Петровичу – начальнику Заліщицького  природоохоронного науково-дослідного відділення Національного природного парку «Дністровський каньйон»;
     МАТІЙЧИКУ Василю Івановичу - начальнику Борщівського природоохоронного науково-дослідного відділення Національного природного парку «Дністровський каньйон»;
     СІДОРОВУ Аркадію Івановичу - начальнику відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Дністровський каньйон».
     Чортківська районна військова адміністрація також вітає всіх, кому небайдужий щедрий світ природи України. У цей святковий день бажаємо ще більшого натхнення та вагомих результатів у нелегкій та важливій природно-заповідній справі!
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux