Реалізація державної політики у сфері охорони культурної спадщини на території Чортківського району
опубліковано 22 травня 2024 року о 11:18

До завершення навчального року залишилося зовсім небагато часу. Тому зараз перед батьками постає питання, як провести літній час дітям з користю, куди відвести своїх школярів, щоб у їхній пам'яті залишилися незабутні враження та позитивні емоції. 
За словами начальниці відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галини Чайківської, на території Чортківського району налічується близько 2 505 об'єктів культурної спадщини. 
Слід зазначити, що туризм — одна з тих галузей, яка найбільше постраждала ще під час пандемії COVID-19. Тоді через карантинні обмеження закрилися аеропорти, спорожніли готелі, впав попит на послуги турагентств. І щойно сфера почала оговтуватися від коронавірусу, повномасштабне вторгнення росії в Україну знову завдало сильного удару туристичному бізнесу.
 Проте і за таких умов галузь намагається відроджуватися та планує майбутнє.
Чортківській район славиться такими туристичними перлинами як: Чортківський замок, Рудькова балка, печери у Млинках, Дача Галілея, Дністровський каньйон, Джуринський водоспад, Червоноградський палац, Касперівське водосховище, мальовничий водоспад Дівочі сльози, що поблизу села Нирків та інші.
 Цю красу на власні очі не один раз бачила Галина Чайківська. 
У будь-яку пору року водозбірна «Рудькова балка», що у Чорткові (довжина близько сотні метрів), неабияк приваблює кожного відвідувача незрівнянною величністю та красою.
 Начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська на власні очі мала можливість у цьому переконатися. В свій час керівниця пам'ятає, як вони проводили тут творчі відеозйомки на Міжнародний фестиваль- конкурс. І вже більше 30 років дану місцевість охороняє Хлуд Петро Йосипович, який є відповідальною та працьовитою людиною із Чортківської територіальної громади.
 Реалізація державної політики у сфері охорони культурної спадщини на території Чортківського району завжди було одним із пріоритетних завдань Чортківської районної військової адміністрації, яке потребує злагодженої та клопітної роботи відповідальних осіб.
 Першочерговими є наступні завдання: провести ремонтно-реставраційні роботи у Хоростківській ТГ-комплексі маєтку графа Семінського; продовження реконструкції Чортківського замку, який на даний час змушений призупинити свою діяльність. 
 Також у Товстенській ТГ - Червоноградський замок потребує реставрації та інші.
 В результаті, враховуючи потреби мешканців та гостей Чортківського району, постійно проводяться заходи, аби наш край і надалі був туристично-привабливим і цікавим осередком для туристів із всієї країни, а то й світу.
 Разом збудуємо сильну державу.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux