Робоча зустріч голови Чортківської районної державної адміністрації Володимира Шипітка з директором Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Михайлом Шевчуком
опубліковано 02 лютого 2022 року о 16:05

Надзвичайно важливим та актуальним на сьогодні є питання легалізації зайнятості та створення нових робочих місць для працевлаштування зареєстрованих безробітних. Саме про це сьогодні йшлося на робочій зустрічі голови Чортківської районної державної адміністрації Володимира Шипітка з директором Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Михайлом Шевчуком.
     В ході цієї зустрічі директор філії озвучив проблемні питання щодо подолання безробіття жителями Чортківщини, створення нових робочих місць, обговорив ситуацію з організацією громадських робіт. 
     Не залишилась без уваги проблема неофіційного працевлаштування.  Було наголошено про необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців та населення району щодо переваг легальної зайнятості.
   Як зазначив Михайло Шевчук, ситуація на ринку праці в Чортківському районі, як і в цілому в Тернопільській області, продовжує залишатися складною. Відтак, серед основних чинників, які негативно впливають на стан зайнятості населення, є те, що не всі роботодавці виконують Закон України «Про зайнятість населення» та не інформують службу зайнятості про вакансії. Крім того, посадовець акцентував увагу на  низькій мотивації до праці (96% вакансій, які надійшли від роботодавців з заробітною платою меншою від її середньо обласного розміру),  дисбалансі на ринку праці в професійно-кваліфікаційному розрізі між попитом на робочу силу та її пропозицією, недостатній кількості вакансій у роботодавців, які ведуть діяльність у сільській місцевості та проблемі зайнятості сільського населення. До того ж, до цього переліку слід додати  ще й  вивільнення працівників,  міграційні процеси за кордон,  наявність тіньової зайнятості та споживацькі настрої безробітних.
   - В цьому напрямку необхідно налагодити взаємодію з  роботодавцями та проводити з ними інформаційно-роз’яснювальну роботу з метою виведення праці з «тіні». Також, потрібно активно співпрацювати з керівництвом територіальних громад щодо посилення з їх боку контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності законодавства в частині легалізації зайнятості. Адже це тільки сприятиме економічному розвитку громад та добробуту їх жителів, -  підкреслив Володимир Шипітко.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux