Робочий візит у Гусятинську громаду
опубліковано 16 квітня 2024 року о 10:00

Освіта наразі є одним із головних пріоритетів для України, особливо коли вона дає проекцію на Перемогу. Більш важливим є тільки питання оборони держави. Тому знову вертаємося  до Гусятинського центру дитячої та юнацької творчості (ГЦДЮТ), тому що даний навчальний заклад також робить свій великий внесок для нашої Перемоги у жорстокій війні, адже на його базі проводиться виготовлення маскувальних сіток для українських захисників та захисниць.
 Днями мала можливість особисто в цьому переконатися начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська.
А зараз все по порядку. З метою забезпечення тимчасової зайнятості населення, починаючи з травня минулого року, у тісній співпраці відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Гусятинської громади та Гусятинського управління Чортківської філії Тернопільського обласного центру зайнятості проводиться виготовлення маскувальних сіток працівниками на базі  комунальної установи "Гусятинський центр дитячої та юнацької творчості".
За цей період (майже один рік), працевлаштовано  41 особа, виплачено коштів на суму 334 261,49 грн., що є зразковим прикладом для інших громад району.
Спробувати особисто ремесло плетіння маскувальних сіток, мала можливість і Галина Зеновіївна, керівниця зауважила, щоб все вийшло як слід, необхідна майстерність і швидкість рухів.
Наступним, Галина Чайківська  поцікавилася розвитком картингу у вказаній освітній установі. 
Слід зазначити, що картинг  є чудовим  видом автоспорту, заняття, яке цікаве не лише школярам, але й дорослим і  вважається найбільш масовим і доступним видом автоспорту.
Гурток "Картинг", під вправним керівництвом Віктора Ящука, працює на базі Гусятинського центру дитячої та юнацької творчості з 2017 року.  За  його сприянням за останні два  роки  відремонтовано більше, як  20 одиниць техніки, що дає змогу діткам добре тренуватися і здобувати успіхи. В гуртку займаються 15 здобувачі освіти віком від 5 до 15 років. Вихованці постійно беруть участь у змаганнях різних рівнів з картингу (обласних та всеукраїнських).  У 2019 році команда закладу зайняла третє місце на обласних змаганнях учнівської молоді з картингу, приурочених Дню захисника України. 
Радіємо з того, що гуртківці  Гринчук Тимур, Гунько Артур та Заставний Арсен зайняли перші місця в обласних змаганнях з картингу у дисципліні "Швидкісне проходження кола" у класі машин "Піонер-Б" та "Піонер Н-міні" у 2023 році . А вчора, 14 квітня, проводилися тренувальні заїзди, в зв'язку з підготовкою до обласних змагань з картингу.
Постійно переконуємося, що українці сильні духом і тілом і на всіх фронтах протистоять ворогові.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux