Сьогодні роковини Голодомору!
опубліковано 26 листопада 2022 року о 08:52

 На міському кладовищі Чорткова, що по вулиці Степана Бандери, біля пам’ятного Хреста жертвам голодомору, з нагоди 90-их роковин Голодомору, заступники начальника Чортківської районної військової адміністрації  спільно із керівниками структурних підрозділів та головними спеціалістами вшанували пам'ять українців, які стали жертвами голодомору 1932-1933 років, також голодоморів 1921-1922, 1946- 1947 років в Україні – геноциду українського народу. 
 Відтак, хвилиною мовчання та спільною молитвою ознаменува́ли пам'ять невинно загиблих українців та приєднались до Загальноукраїнської акції, запаливши свічку пам’яті. 
У ході вшанування керівники наголошували на штучності створеного голоду на найродючішій землі, який призвів до загибелі мільйонів українців, а також наголошувалося на тому, як зараз росіяни жорстоко поводяться  із українським народом. Акцентуючи на тому, що історія повторяється.  
  - Сьогодні ми низько схиляємо голови перед нашими співвітчизниками, жертвами голодоморів, що стали жертвами репресій тоталітарного режиму. Ми поминаємо кожну душу, кожну жертву, кожного мученика. Наша пам'ять про них вічна,- висловився перший заступник начальника Чортківської районної військової адміністрації  Михайло Демчук.
Нагадуємо, що акт геноциду українського народу здійснений радянським та партійним керівництвом через організацію штучного масового голоду, жертвами якого стали мільйони українців на території Української СРР та Кубані. Як зазначає Український інститут національної пам’яті, очільники ВКП(б) та уряду СРСР запровадили «насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних, тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення». У 2006 році визнання Голодомору 1932‒1933 років геноцидом українського народу закріплене Законом України, а 2010-го постановою Апеляційного суду Києва винними в організації Голодомору визнані Сталін, Молотов, Каганович та інші керівники радянської імперії.
Ми не забули. Ми пам’ятаємо. Вічна пам’ять загиблим!
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux