Стартує новий відеокурс “Інституційний догляд – чому потрібен інший підхід”
опубліковано 16 жовтня 2024 року о 11:37

Навколо теми інтернатів та реформи деінституціалізації (Де-І чи ДІ)  багато страхів та упереджень. Навіть сьогодні ми час від часу чуємо фрази: “В інтернатах дітям краще, там є дах над головою та їжа”. А близько 70% українців вважають, що інтернати необхідні для дітей і дорослих. Але ці думки вщент руйнуються, якщо звернутися до фактів. 
Цікаво  і доступно тему розкрила громадська спілка “Українська мережа за права дитини” у відеокурсі  “Інституційний догляд: чому потрібен інший підхід?”  https://znaydi.org/instytuczijnyj-doglyad-chomu-potriben.../.  Курс буде  пізнавальним для кожного українця та українки. А для тих, хто працює у громадському секторі або тільки прийшов працювати у соціальну сферу – необхідним. 
“З року в рік до свят волонтери збирають гроші на подарунки дітям в інтернатах. Дітей з особливими освітніми потребами відправляють на спеціальне навчання в закриті школи, роз’єднуючи з родинами. Діти опиняються в інтернатах заради нібито якісного догляду. Та чи дійсно це йде їм на користь? Чи змінюється щось в житті дитини?  Чи такий догляд є ефективним використанням коштів держави?  Чисельні дослідження і міжнародні практики доводять, що ні. А ми в Українській мережі за права дитини готові в цьому переконувати інших”, – розповідає  Дар’я Касьянова, голова правління ГС “Українська мережа за права дитини»  та програмна директорка МБО “БФ “СОС Дитячі Містечка” Україна”
Відеокурс складається з 6 тем і кожна лекція супроводжується перекладачем жестової мови та конспектом. У відео лектори й лекторки відповідають на питання: 
як впливають інституційні заклади на розвиток суспільства;
 яку шкоду наносить інтернатне виховання дітям і чому їм там не краще;
де взяти гроші на трансформацію закладів і куди діти дітей; 
яка історія створення інтернатів; 
як краще допомагати дітям в інтернатах (не цукерками). 
Лекції читають зіркові спікери та спікерки:  
Олександра Кольцова, українська співачка, публіцистка, журналістка, письменниця, ведуча. 
Наталія Ємченко, членкиня наглядової ради Фонду Ріната Ахметова, директорка зі зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM
Уляна Пчолкіна,  громадська діячка, телеведуча, заступниця голови правління ГО “Група активної реабілітації”, голова правління ГС “Ліга сильних”.
Сергій Лукашов,  національний директор МБО “БФ “СОС Дитячі Містечка”Україна”, член правління ГС “Українська мережа за права дитини”
Гліб Буряк,  кандидат економічних наук, доцент Українсько-американського університету “Конкордія”, керівний партнер венчурної студії “HIFE”, радник комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку   
Дар’я Касьянова, голова правління ГС “Українська мережа за права дитини”,  програмна директорка МБО “БФ “СОС Дитячі Містечка” Україна” 
Анастасія Степула, радниця з адвокації ГС “Українська мережа за права дитини”, засновниця ГО “Happy Today”
Христина Стиранець, проєктна асистентка ГО “Fight For Right” 
Відеокурс є безоплатним та доступним на сайті “Знай Де-І”.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux