Тиждень освіти для дорослих
опубліковано 16 вересня 2022 року о 15:41

У другій декаді вересня - щорічний Тиждень освіти для дорослих, що відбувається більш ніж у 50 країнах світу під егідою ЮНЕСКО. Ця міжнародна ініціатива закликає присвятити час своєму професійному та особистісному саморозвитку. У розвинених країнах світу, за даними Інституту ЮНЕСКО, різноманітною освітньою та просвітницькою діяльністю вже охоплено до 40-50% дорослого населення.
Фахівці Чортківської районої філії Тернопільського обласного центру зайнятості   надають ряд послуг з професійного навчання дорослого населення. Протягом 2022 року 8 безробітних осіб проходили професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
✅Сьогодні стажер, завтра – кваліфікований працівник
Для задоволення потреб роботодавців району у кваліфікованих кадрах, адаптації безробітних до умов праці цьогоріч 7 осіб стажувалися на конкретних робочих місцях. Найбільше підвищували кваліфікацію за професіями — продавець-консультант, швачка, продавець продовольчих товарів, менеджер, слюсар, продавець непродовольчих товарів.
Навчання у сучасних центрах професійно-технічної освіти (ЦПТО ДСЗУ)
У системі державної служби зайнятості України діють ряд ЦПТО, де доросле населення  може навчатися за 345 напрямками та професіями сфер будівництва, послуг, промисловості, ІТ-технологій, сільського господарства, транспорту і зв’язку, народних промислів тощо. Це заклади освіти європейського рівня, які здійснюють курсову та індивідуальну профпідготовку, у т.ч. дистанційно; з найновішим обладнанням і технікою, у тому числі закордонного виробництва. У разі потреби, є місця для проживання.
Так, протягом 2022 року в Рівненському ЦПТО 1 особа з числа безробітних пройшла підвищення кваліфікації за напрямком “Підприємець-початківець” з метою відкриття власної справи.
Можна скористатися безкоштовними платформами онлайн-курсів: «Дія. Цифрова освіта», Освітній портал Державної служби зайнятості, Prometheus, Lingva skills.
З питань направлення на професійне навчання звертайтеся в Чортківську районну філію Тернопільського обласного центру зайнятості за тел. – (0352) 22617 або за адресою: м.Чортків, вул.Хічія,1.

На зображенні може бути: 7 людей


Збільшіть охоплення за допомогою цього дописуВи можете охоплювати до 3 080 людей щодня, коли завершите налаштування просування свого допису за 14 USD.


Переглянути статистику та оголошення

Просувати допис

Подобається


Коментувати

Поширити

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux