В рамках робочого візиту в Бучацьку територіальну громаду начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська більш детально вивчала стан справ у освітянській і медичній галузях.
опубліковано 21 серпня 2024 року о 12:43

Основне питання візиту – підготовка закладів освіти до початку нового навчального року в умовах воєнного стану, зокрема, облаштування укриттів, очікуваного завантаження закладів освіти, зарахування на навчання дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. 
Сьогодні в умовах воєнного стану основним завданням голів територіальних громад та керівників освітніх закладів є створення безпечних умов для дітей під час навчального процесу. Адже безпекова ситуація постійно змінюється. Відтак, органи місцевого самоврядування та заклади освіти повинні бути готовими до  різного роду можливих ситуацій.
Слід зазначити, що у вище вказаній громаді на 2024-2025 навчальний рік буде працювати 31 заклад загальної середньої освіти.  З них 13 закладів загальної середньої освіти  та ІІ-ІІІ ступенів (2 702 учнів);
 15 гімназій (приблизно 1 068 учнів). А також у громаді є 3 початкові школи, в яких навчається 52 учні.
У ході візиту було з акцентовано увагу на питанні зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти громади. 
Зауважимо, що дошкільну освіту в громаді забезпечує 29 закладів дошкільної освіти. В яких передбачається 56 груп, в яких   виховуватиметься близько 800 дошкільнят.
Важливим є те, що протягом навчального року в освітніх закладах громади має навчатися 23 учні з особливими освітніми потребами. Окрім того, для 37 учнів у 35 класах забезпечено інклюзивне навчання.
Також маємо за необхідність повідомити, що відповідно до постанови КМУ від 13 серпня 2024 року один заклад із Чортківського району отримає кошти на модернізацію харчоблоків і цим закладом є Бучацька гімназія імені М. Гнатюка.
Принагідно Галина Чайківська поспілкувався із першим заступником Бучацького міського голови Володимиром Михайлюком де спільно було визначино ряд пріоритетних завдань, які необхідно втілити найближчим часом.
- Для кожного з нас найвищою цінністю, безумовно, було, є і залишається людське життя. А в умовах повномасштабної російсько-української війни з постійними терористичними атаками на цивільне населення ми маємо спільно докласти максимум зусиль задля безпеки наших дітей та громади в цілому, - зазначила Галина Чайківська.
Опісля, перейшли до питання охорони здоров’я Бучацької територіальної громади. 
Для початку Галина Чайківська зустрілася із керівниками медичних установ даної громади для того щоб обговорити важливі аспекти подальшого розвитку у вказаному напрямку.
Після чого очільниця гуманітарної сфери Чортківського району оглянула Бучацьку міську лікарню, поліклінічне та приймальне відділення.
Користуючись нагодою візитерка особисто ознайомилася із роботою дизель-генераторної електростанції гемодіалізного відділення, яка повною мірою закриває потреби в електроенергії відділення гемодіалізу даної громади.
За результатами робочого візиту було вивчено важливі питання подальшого розвитку громади, окреслено проблемні аспекти роботи та визначено ряд пріоритетних завдань у галузях освіти та охорони здоров’я. 
Продовжуємо і надалі працювати кожен на своєму місці на благо жителів Чортківського району.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux