Важливі новини Кабінету Міністрів України за 15 червня 2022 року
опубліковано 15 червня 2022 року о 10:37

Ставки за програмою «5-7-9» і надалі залишатимуться пільговими, — Прем’єр-міністр
✅Прем’єр-міністр запевнив, що підвищення облікової ставки НБУ не вплине на програму «5-7-9»: «Програма була, є і буде. Попри ситуацію зі ставками та рішення Нацбанку, ми будемо розвивати програму, аби малий та середній бізнес не просто вистояв, але і мав можливість зростати».
✅Прем’єр-міністр: Усі громадяни, яким пошкодили чи зруйнували житло, отримуватимуть цифровий документ, що підтверджує збитки
✅Уряд затвердив єдину та уніфіковану форму, що фіксуватиме збитки, завдані житлу українців російськими військами. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«Раніше така довідка складалась у довільній формі. Тепер у кожного громадянина, якому пошкодили чи зруйнували житло, буде цифровий документ, що підтверджує його збитки. Цим рішенням ми також закладаємо базу для майбутнього реєстру пошкодженого майна», — зауважив очільник Уряду.
✅Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Уряду
За ці 110 днів повномасштабної війни росія принесла нашій країні стільки лиха й руйнувань, скільки не знала наша земля із часів Другої світової війни. Це страшне горе, яке неможливо забути й неможливо пробачити.
Заради пам’яті тих, хто віддав життя за свободу України, ми маємо перемогти й побудувати сильну та заможну Україну. Ми маємо відновити та відбудувати зруйноване кращим, ніж воно було до війни. Для Уряду — це стратегічне завдання. Порахувати всі збитки, завдані окупантами, підготувати план відбудови, знайти ресурси для його реалізації. Всі ці три проекти відбуваються паралельно і прямо зараз…
 ✅Вадим Гутцайт: Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання у разі допуску до них представників росії і білорусі
Він закликав президентів всеукраїнських федерацій звертатися до міжнародних спортивних федерацій задля недопущення таких випадків, а також запропонував запрошувати їхніх керівників в Україну. «Ми покажемо Ірпінь і Бучу, Харків і Чернігів. Вони мають знати, що відчувають українські спортсмени, коли виходять на старт поряд з представниками країн-агресорів», — наголосив Вадим Гутцайт.
✅Український Гідрометцентр дав сприятливий прогноз для цьогорічного врожаю
Засуха -  найстрашніший ворог урожаю. Упродовж лютого, березня, більшої частини квітня і весь травень спостерігався суттєвий дефіцит опадів. В середньому Україна отримала 60-70% норми опадів,  у південних і  навіть західних областях місцями менше половини норми. Проте прохолодна весна не дала розвинутись цьому несприятливому явищу на великих площах. 
✅Мінреінтеграції: Вимушений виїзд з ТОТ до росії під час війни – не злочин
Мінреінтеграції спільно з партнерами підготувало відповіді на найпоширеніші запитання.
✅Олександр Порхун розповів про вдосконалення системи соціальної підтримки Захисників і Захисниць
«Зараз Міністерством розробляється дуже важлива програма – перехід з військової кар’єри на цивільне життя. Вона включатиме перенавчання за державними програмами, роботу з психологами та реабілітологами. За допомогою комплексу заходів під час повної реабілітації ветерана ми хочемо надати йому змогу здобути освіту, новий фах, і у подальшому працевлаштуватися», – розповів Олександр Порхун.
✅Уряд затвердив новий план заходів з удосконалення механізму державної допомоги суб’єктам господарювання
Ухвалення нового плану забезпечить імплементацію положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та сприятиме дотриманню принципу правової визначеності під час реалізації повноважень Антимонопольного комітету України, передбачених законодавством у сфері державної допомоги.
✅Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зернових
«За нинішніх низьких темпів експорту Україна може отримати дефіцит сховищ для врожаю на рівні 10–15 млн тонн. До війни загальна місткість зберігання становила 75 млн тонн зерна, але на сьогодні сховищ залишилося тільки на 60 млн тонн – решта втрачена внаслідок руйнувань та тимчасової окупації. Тому в нас є нагальна потреба в облаштуванні тимчасових зернових сховищ  – модульних конструкцій та поліетиленових пакетів», – окреслив ситуацію Маркіян Дмитрасевич.
 ✅Міністр економіки України оприлюднила покроковий план для інтенсивного зростання добробуту в країні
“Членство в ЄС дозволить швидко здійснити реформи, які гарантують законність та верховенство права кожному, хто інвестує в Україну. Наше бачення економічного «плану Маршалла» для України полягає у тому, що уряди наших держав-партнерів нададуть своїм компаніям держгарантії, які покриють воєнні та країнові ризики по Україні і у такий спосіб допоможуть їм якнайшвидше інвестувати в Україну. Така модель забезпечить виграш для всіх сторін (win-win) та відкриє шлях до створення сучасної та динамічної української економіки”, – зазначила Юлія Свириденко.
✅Робота енергосистеми України на 14 червня 2022 року
Зокрема у Донецькій області – 21 тисячі, Запорізькій – 10,2 тисячі, Харківській – 5,8 тисячі, Херсонській – 800 споживачам, Дніпропетровській – 700 споживачам, Сумській – 300 споживачам, Миколаївській – 120 споживачам. Газопостачання відновлено близько 1 тисячі абонентів.
✅Юлія Лапутіна та представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця обговорили співпрацю щодо підтримки Захисників та їхніх сімей
Вона повідомила, що Мінветеранів ініціюватиме створення в Україні науково-практичного центру психічного здоров’я “Бородянка–Центр” на базі зруйнованого російськими окупантами центру соціально-психологічної реабілітації населення у селищі міського типу Бородянка (Київська область), що належав Міністерству. У закладі буде надаватися кваліфікована допомога за стандартами провідних країн світу, а також вивчатимуться феномени нелюдськості та геноциду, до яких вдалася російська армія по відношенню до українського народу.
✅Мінінфраструктури: Україна та ЄС погодили текст Угоди про лібералізацію автоперевезень
Текст Угоди передбачає виконання двосторонніх та транзитних перевезень українськими перевізниками без дозволів. Підписання документа заплановане наприкінці червня.
✅МОЗ роз'яснює як почати отримувати «доступні ліки» під час воєнного стану
Через військову агресію рф та викликані війною стреси, погіршення побутових умов, багато українців стикаються із загостренням старих і появою нових хвороб, відчувають негативні наслідки впливу на психічне здоров’я тощо.
✅Віддалена ідентифікація через Дія.Підпис: покрокова інструкція для мешканців ТОТ
Дія.Підпис – кваліфікований електронний підпис, який ви можете використовувати для підписання документів у застосунку Дія та онлайн.
✅Бюро економічної безпеки України співпрацюватиме з Організацією економічного співробітництва та розвитку
“Увесь бізнес повинен працювати чесно, прозоро та вчасно сплачувати податки. Завдання для всіх компетентних органів – зупинити незаконні фінансові потоки, максимально мінімізувати тіньовий сектор економіки та утримувати його на найнижчому, безпечному рівні для держави. Міцна економіка – запорука сильної національної безпеки України”, - підсумував Вадим Мельник.
✅Інтерв’ю Голови Національного агентства України з питань державної служби Наталії Алюшиної агентству "Інтерфакс-Україна"
Скільки всього держслужбовців зараз працює, скільки з них виїхало за кордон і скільки було звільнено після повномасштабного вторгнення?
Якщо говорити словами сухої статистики, то за даними четвертого кварталу 2021 року ця цифра складала 171,4 тис. держслужбовців. Ми провели таке саме дослідження станом на 1 травня, і ця цифра зменшилася до 168,2 тис. 83,4% державних службовців не змінювали своє місцезнаходження під час війни, 13,6% є внутрішньо переміщеними та 3% перебувають за кордоном…
Як здійснити акредитацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації в Україні – розроблено пам’ятку
Для того, щоб усі зацікавлені сторони мали чіткий алгоритм дій, як здійснити акредитацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації в Україні – фахівці Департаменту державної реєстрації Мін’юсту розробили відповідну Пам’ятку.
Держкомтелерадіо проводить конкурси на здобуття премій імені Лесі Українки, Максима Рильського та В'ячеслава Чорновола
Державний комітет телебачення і радіомовлення розпочав прийом заявок на участь у конкурсах на здобуття премій:
імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2022 рік;
імені Максима Рильського за 2022 рік;
імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.
✅МОН: Цифрова трансформація освіти у фокусі уваги донорів та партнерів
В умовах воєнного стану дистанційне навчання, цифрові послуги та рішення набувають критичного значення, тому на початку березня Міністерство розгорнуло роботу над залученням якомога більшої кількості донорів, організацій та представників бізнес-сектору до підтримки цифрової освіти в Україні.
✅Держенергонагляд: Затверджено правила приєднання до електромереж у воєнний період
Регулятором встановлено єдиний та прозорий механізм переходу від тимчасового приєднання електроустановок на період військового стану у постійне, що запобігатиме зловживанню під час надання послуг. Правилами також визначено механізм компенсації замовнику вартості наданих ресурсів та матеріалів для можливості забезпечення виконання будівельно-монтажних робіт зовнішніх електричних мереж.
З початку широкомасштабного вторгнення росії піротехніками ДСНС виявлено, вилучено і знешкоджено 134 тис. 895 вибухонебезпечних предметів
Всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на територію України здійснено 16 тис. 100 залучень, виявлено, вилучено і знешкоджено 134 тис. 895 вибухонебезпечних предметів та 601,7 кг вибухової речовини, у тому числі 1 тис. 988 авіаційних бомб, обстежено територію площею 38 тис. 659 га.
✅Оздоровча кампанія 2022: МОН рекомендує організувати пришкільні табори з безпечними умовами перебування дітей
Оскільки одним із найважливіших завдань держави в забезпеченні соціального захисту дітей є реалізація їхнього права на оздоровлення та відпочинок, МОН з метою належного захисту дітей в умовах воєнного стану, особливо в місцях компактного проживання тимчасово внутрішньо переміщених дітей, рекомендує департаментам освіти забезпечити на базі закладів освіти роботу таборів з денним перебуванням (тематичні зміни, наукові, спортивні, мовні школи тощо).
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux