Відбулась нарада під керівництвом голови Чортківської районної державної адміністрації Володимира Шипітка
опубліковано 22 лютого 2022 року о 16:09

У цьому році вступив у дію Закон України «Про основу національного спротиву», на підставі якого з 1 січня створено Сили територіальної оборони як окремий рід сил у складі Збройних Сил України.
Відтак, у Чортківському районі триває активна робота з комплектування підрозділів тероборони. У зв’язку з цим, 22 лютого відбулась нарада під керівництвом голови Чортківської районної державної адміністрації Володимира Шипітка за участю першого заступника голови райдержадміністрації Михайла Демчука, начальника Чортківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Ємельянова з керівниками філій Чортківського району Тернопільського обласного центру зайнятості.
- В основному, - як зазначив Сергій Ємельянов, - комплектування цих підрозділів здійснюється військовослужбовцями за контрактом, які мають офіцерські, сержантські чи солдатські звання, відповідну військову підготовку чи досвід військової служби. Але ми запрошуємо до складу загонів і звичайних громадян, які укладуть контракт на проходження служби у військовому резерві.
- До процесу формування підрозділів тероборони у Чортківському районі залучені як райдержадміністрація, так і територіальні громади. Я щоденно спілкуюсь з головами місцевих рад щодо матеріально-технічного забезпечення цих загонів. Саме тому нам дуже важлива ефективна співпраця на всіх рівнях, в тому числі, і взаємодія з центрами зайнятості,- підкреслив Володимир Шипітко.
Принагідно керівники філій обговорили актуальний стан ринку праці в Чортківському районі та результати роботи у напрямку надання соціальних послуг населенню і роботодавцям. До розмови долучилася також і начальниця фінансового управління райдержадміністрації Галина Ізвєкова.
- Ми всі розуміємо, що центри зайнятості виконують вкрай важливу соціальну функцію, допомагаючи людям. І тому, райдержадміністрації як органу виконавчої влади та всім її структурним підрозділам надзвичайно важливо підтримувати надалі співпрацю з службою зайнятості, задля досягнення максимальної користі для району та його мешканців, - сказав на завершення наради Володимир Шипітко та подякував за конструктивний діалог.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux