Відбулася нарада за участю керівників медичних установ вторинної ланки Чортківського району
опубліковано 24 листопада 2023 року о 14:14

24 листопада відбулася нарада за участю керівників медичних установ вторинної ланки Чортківського району, яку провів перший заступник начальника Чортківської районної військової адміністрації Михайло Демчук спільно із начальницею відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галиною Чайківською.
 Для початку учасників наради привітав Михайло Іванович.
 - В першу чергу хочу подякувати вам, за те, що ви завжди відкриті до діалогу та тісної співпраці. Зустрічі такого формату породжують конкретні ідеї, а опісля і результати. Бажаю сьогодні всім плідної праці, - звернувся до присутніх Михайло Демчук. 
Відтак, перейшли до спільного обговорення основних питань медичної галузі району, серед яких виділяємо наступні:
 - відповідно до делегованих повноважень Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні,, забезпечення в межах наданих повноважень доступності медичного обслуговування на відповідній території та забезпечення, відповідно до законодавства, пільгових категорій населення лікарськими засобами та виробами медичного призначення; 
- по питаннях цивільного захисту населення;
 - про заключення пакетів Програм медичних гарантій на 2024-й рік.
Також акцентувалася увага щодо відкриття реабілітаційних відділень на території Чортківського району; забезпечення усіх лікарень генераторами та пальним до них; на належному стані укриттів; затвердження графіків проведення спеціальних об’єктових тренувань з питань спеціалізованої служби району по реагуванню на можливі надзвичайні події та ситуації.
Позитивною тезою, було те, що головний лікар КНП ,,Чортківська ЦМЛ,, Ростислав Шульський під час наради озвучив, що загрози щодо не функціонування кластерної лікарні на території Чортківського району НЕ МАЄ. 
У ході робочої наради, Галину Зеновіївну цікавило питання, виписування рецептів на лікарські засоби для постраждалих від Чорнобильської АЕС, оптимізації чисельності працівників медичних установ, створенні покращених умов для надання якісної медичної допомоги пацієнтам та інше.
Начальниця гуманітарного відділу більш детально зупинилася на питанні медичної допомоги у стаціонарі, яка надається безоплатно. Уточнила, що пацієнти мають право на безкоштовне лікування незалежно від того, де проживають і який заклад вирішують обрати для госпіталізації.
🖊- Увесь обсяг медичних та супутніх послуг, передбачений пакетом медичних послуг, є гарантованим, і пацієнти не повинні ні за що доплачувати, - наголосила Галина Чайківська.
❕️До слова, йдеться про всі необхідні пацієнтам напрямки: кардіологію, неврологію, інфекційні хвороби, пульмонологію, гастроентерологію, педіатрію.  
Серед учасників наради – представники цивільного захисту та РТЦК та СП. Кожен із них доповів, про важливі аспекти роботи, за яку вони відповідають.
Окрім питань порядку денного, у ході наради, обговорено проблемні питання з якими стикаються керівники медичних установ та знаходжено спільні шляхи їхнього подальшого вирішення.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux