Відбулася семінар-нарада на тему «Соціальна підтримка ветеранів/ветеранок, захисників/захисниць України та їхніх сімей у громаді”
опубліковано 17 травня 2024 року о 08:51

Сьогодні, 16 травня, відбулася семінар-нарада на тему «Соціальна підтримка ветеранів/ветеранок, захисників/захисниць України та їхніх сімей у громаді”, яку організовано Тернопільським обласним центром соціальних служб спільно із Чортківською районною військовою адміністрацією.
Для початку до всіх присутніх звернувся начальник Чортківської районної військової адміністрації Володимир Шипітко та запросив до конструктивної та плідної роботи.
- Зараз перед нашим суспільством стоїть надзвичайно важливе завдання: зробити все необхідне, аби ветерани могли повернутися в цивільне життя і зайняти там свою нішу. Тому маємо спільно напрацювати ефективну, якісну, зрозумілу та прозору систему підтримки цих людей в умовах війни, що триває, а також в період післявоєнного відновлення, - зазначив Володимир Шипітко.
- Як начальник Чортківської районної військової адміністрації, хочу запевнити, що робота місцевих органів виконавчої влади і надалі буде спрямована на реалізацію ветеранської політики та надання якісних послуг нашим захисникам і захисницям, їхнім сім’ям. Наш спільний обов’язок – підтримати тих, хто став бронею для кожного з нас, - додав керівник Чортківського району.
На семінарі було розглянуто наступний перелік питань:
- Соціальні послуги для ветеранів/ветеранок у громадах: виклики та потреби; 
- Що робити, якщо член вашої сім’ї зник безвісти; 
- Психологічний аспект у роботі з військовослужбовцями та їх родинами; 
- Реалізація активних програм зайнятості для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни; 
- Запобігання вчинення правопорушень серед військовослужбовців, в тому числі під час відпустки;
- Взаємодія територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з органами місцевого самоврядування з питань соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх родин, 
- Робота управління соціального захисту населення щодо соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників/Захисниць України та членів їх сімей;
- Реалізація експериментального проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості в Чортківській територіальній громаді;
- Підтримка ветеранів/ветеранок, Захисників/Захисниць України силами неурядових організацій;
- Досвід територіальних громад у здійсненні соціальної підтримки ветеранів/ветеранок, Захисників/Захисниць України та їхніх сімей;
- Моніторинг надання соціальних послуг Захисникам/Захисницям України.
Усі учасники семінару мали можливість розкрити свою тему, задати питання, обмінятися досвідом, що надалі дасть можливість розвитку належної ветеранської політики на місцях.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux