«Водій не чує» – таке сповіщення можна отримати у застосунку, коли викликаєш таксі.
опубліковано 23 вересня 2023 року о 10:56

«Це не є перешкодою. Це сприймають спокійно, – розповідає Артур. – Усе своє життя я люблю авто, це моє хобі».
Чоловік співпрацює з сервісом Uklon, учасником спільноти «Бізнес без бар'єрів». Перед поїздкою Артур нагадує своїм пасажирам жестами: «Я нечуючий». А якщо виникають питання, їх вирішує у режимі переписки – в блокноті, який має завжди з собою, чи в чаті у застосунку.
  Вікторія ось-ось піде в декрет, тож ви ще маєте нагоду познайомитися)
Жінка вже два працює касиркою у одному з магазинів мережі Фора, учасника спільноти «Бізнес без бар'єрів». Також вона допомагає гостям пакувати продукти, супроводжує у виборі товару, іноді ви можете її зустріти в торговому залі у кондитерському відділі.
Вікторія не чує, але може читати слова по губах. А ще – часто усміхається, чуйна та уважна, що часто відзначають гості.
У McDonald's (учасник спільноти «Бізнес без бар'єрів») більшість працівників з інвалідністю мають порушення слуху. Для їх комфортної взаємодії з колегами та клієнтами є спеціальний сервіс: через додаток у планшеті чи смартфоні можна спілкуватися за допомогою перекладача жестової мови. Зараз компанія оновила внутрішню систему навчання, аби люди з порушеннями слуху краще інтегрувалися в команди і мали більше можливостей для кар’єрного розвитку.
Нещодавно відповідний курс, до якого залучався перекладач жестової мови, пройшла Наталія, яка 20 років працює в компанії, з них 16 – на посаді інструкторки з навчання. А також її колега Олександр – він 10 років поспіль вчить нових робітників працювати за високими стандартами.
 «Завдяки навчанню я можу працювати й розвиватися нарівні з іншими, не відчуваючи обмежень. Я можу краще і якісніше виконувати свою роботу. А тепер, після отримання диплому, буду допомагати іншим людям із порушеннями слуху досягати нових цілей та посад», – каже Олександр.
Сьогодні, у Міжнародний день нечуючих, що відзначається в останню неділю вересня, світ привертає увагу до проблем, з якими стикаються ці люди.
«Ці компанії є учасницями нашої спільноти «Бізнес без бар’єрів». І їх кейси вкотре підтверджують: окремі риси, наприклад такі, як порушення слуху, не визначають, яким фахівцем є людина. Тож, сподіваюся, вони надихнуть бізнеси на те, щоб працевлаштовувати без бар’єрів. І хто знає, може, це буде один із ваших найкращих працівників», – написала у цей день перша леді Олена Зеленська.
💼 «Бізнес без бар’єрів» – спільнота компаній, яка об’єдналася навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux