Вшановано світлу пам'ять загиблих під час катастрофи на Чорнобильській АЕС
опубліковано 26 квітня 2023 року о 13:02

37 років тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС прогримів вибух, який сколихнув увесь світ. Зважаючи на ті страшні сторінки нашої історії, сьогодні, біля пам`ятника жертвам Чорнобильської катастрофи відбулася поминальна панахида, у якій взяв участь перший заступник начальника Чортківської районної військової адміністрації Михайло Демчук спільно із керівниками структурних підрозділів Чортківської РВА. 
Отці різних конфесій відслужили поминальну панахиду за загиблими внаслідок аварії на ЧАЕС та спільною молитвою вшанували ліквідаторів наслідків катастрофи. Панахиду очолив Преосвященний Владика Димитрій Григорак. 
Відтак, хвилиною мовчання було вшановано світлу пам'ять загиблих під час катастрофи на Чорнобильській АЕС. 
- Сьогодні ми засвідчуємо свою глибоку шану ліквідаторам Чорнобильської АЕС, ми дякуємо тим, хто, не шкодуючи свого життя, рятував майбутні покоління не лише українців, а й , без перебільшення, всього світу, - звернувся до усіх присутніх Михайло Демчук, а також за дорученням керівника Чортківського району Володимира Шипітка вручив почесні  подяки ліквідаторам та нагородив знаками народної пошани «ЗА МУЖНІСТЬ».
На завершення зі словами вдячності, за участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, на адресу ліквідаторів Чортківщини, перед присутніми виступила голова районної громадської організації «Чорнобиль та інваліди Чорнобиля» Світлана Грицай. 
Опісля на знак вічної пам’яті та пошани представники влади разом з громадськістю запалили лампадки та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи.
Навік пам’ятаймо, що 26 квітня 1986 року – трагічний день для нашого українського народу. День, який сколихнув увесь цивілізований світ. Найбільша техногенна катастрофа, найжахливіша екологічна біда… Здавалось, людство мало би зробити відповідні висновки… Але минуло майже сорок років. І ми стаємо свідками того, як рашистські варвари шантажують весь світ «ядерним терором». Захопивши у свій час Чорнобильську, а відтак Запорізьку АЕС, замінувавши територію навколо, взявши в заручники персонал станції, ворог ставить під загрозу безпеку не тільки України, але й Європи. Отримавши значні дози опромінення, окупанти зовсім не подумали і про своє нікчемне життя. 
Дякуємо всім працівникам Чорнобильської та Запорізької АЕС, які під дулами автоматів мужньо та героїчно стояли і продовжують стояти на захисті радіаційної та ядерної безпеки. 
Ми пам’ятаємо і низько вклоняємось всім ліквідаторам, які горіли в зоні лиха тоді, ми ніколи не забудемо тих, хто рятує світ сьогодні.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux