Ягільницькій школі - 50 років!
опубліковано 02 вересня 2024 року о 14:39

Сьогодні Ягільницький опорний заклад загальної середньої освіти I – III ступенів Нагірянської громади особливо гостинно відчинив свої двері. Адже 50 років тому у селі Ягільниця шкільний дзвоник сповістив про відкриття нової школи і про початок першого навчального року. 


На жаль, третій рік повномасштабної війни не дає можливості повноцінно відчути це свято. Відтак, відзначення поважного ювілею закладу та Першовересня поєднали із відкриттям  Алеї Слави Героїв-випускників школи, які загинули за волю і незалежність України. 


Разом з школярами, педагогами, батьками, місцевою владою, депутатським корпусом зібралися згорьовані родини загиблих, щоб вкотре разом вшанувати пам'ять про тих, які своїм прикладом засвідчили, як потрібно любити Україну та свій народ. 


Церемонія розпочалася з урочистого виконання гімну та освячення настоятелем церкви Вознесіння Ісуса Христа, отцем Олегом Ольховецьким світлин Героїв-земляків. Михайло МОСКАЛИК, Дмитро ОСАДЧИЙ, Олег БАРНА, Володимир КЛЯШТОФОРСЬКИЙ – наче живі, дивилися вони зі своїх портретів на учасників зібрання, щоб ще раз нагадати, яку ціну платить Україна за свою свободу.


В урочистостях взяла участь начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської районної військової адміністрації, заслужена діячка мистецтв України, випускниця цієї школи Галина Чайківська, яка за дорученням начальника РВА Володимира Шипітка вручила вчителю Ганні Сернецькій медаль «За вірність освітянським традиціям». 


У своєму вітальному слові Галина Зеновіївна подякувала тим, кого вже немає серед нас, але чиї подвиги назавжди залишаться в серцях українців. 


«Попри усі виклики війни, переживання і тривоги, наші діти повинні мати щасливе дитинство. Тому щира вдячність Захисникам за можливість жити, навчатись і працювати! Нехай цей заклад та новий навчальний рік принесе ще більше нам мудрих, впливових, розсудливих людей, які зможуть повести за собою народ на шляху розбудови України», - наголосила очільниця відділу.


Як завжди, родзинкою свята стали концертні виступи у виконанні учнів школи. 


Пролунав дзвінок – і всі школярі та вчителі пішли на першовересневий урок.


ЩАСЛИВОГО, ПЕРЕМОЖНОГО, МИРНОГО РОКУ!
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux