З робочим візитом завітали у село Сидорів Гусятинської територіальної громади
опубліковано 19 червня 2024 року о 10:22

Сьогодні начальник Чортківської РВА Володимир Шипітко спільно із начальницею відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галиною Чайківською з  робочим візитом завітали у село Сидорів Гусятинської територіальної громади Чортківського району для більш детального вивчення стану справ. Для початку керівництво ознайомилося з тим, як освітяни зміцнюють матеріально-технічну базу в ЗОШ I-II ступенів, відтак, як проходить навчально-виховний процес у місцевому дошкільному закладі, який, до слова, на даний час відвідує 18 вихованців. 
У ході свого візиту на Гусятинщину,  Володимир Шипітко  провів робочу зустріч з керівником сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Сидорівський «Бровар», головою ради сільськогосподарських виробників Гусятинщини Михайлом Трояном та  із старостою села Сидорів Миколою Москалюком.  Під час розмови зупинилися на питаннях освітньої галузі та забезпечення  Збройних Сил України та інших військових формувань усім не обхідним.
Освіта наразі є одним із головних пріоритетів для країни, особливо коли вона дає проєкцію на Перемогу, а безпека усіх учасників навчального процесу залишається першочерговим завданням керівника району. Більш важливим є тільки питання оборони держави. Виходячи з цього, спільно, було перевірено протирадіаційне укриття, яке розміщене в закладі культури. Тут, під час повітряних тривог, перебувають школярі й вчителі. В свою чергу оглянуто сучасний тенісний корт зі штучним покриттям, побудований за кошти пана Михайла.
Похвальним є те, що в селі є паркова зона із фонтаном та Wi-Fi, де мають можливість відпочивати усі бажаючі.
Користуючись нагодою було відвідано місцевий замок, який є об’єктом культурної спадщини, після чого разом зайшли до храму.
Останнім часом керівник району Володимир Шипітко мав намір ознайомитися із роботою господарства «Сидорівський Бровар», яке розташоване у вище вказаному селі.
 За словами керівника даного господарства  Михайла Трояна, що за таким підприємством майбутнє України, адже воно не лише дає робочі місця та забезпечує ринок якісною продукцією, а й інтегроване в сільську громаду.
-  Загалом сільське господарство потрібно розглядати й розвивати в комплексі. Це не лише сівозміна культур, а й тваринництво, яке завжди відіграє свою позитивну роль. Зокрема, це стосується внесення органічних добрив, що сприяє покращенню врожайності, - зауважив Михайло Матвійович. - У нас добра якість свинини, тому проблем зі збутом немає. Люди із задоволенням беруть її як для продажу на місцевих ринках, так і для переробки на м’ясопродукти, - додав підприємець.
Користуючись нагодою, Володимир Шипітко висловив слова подяки для Михайла Трояна  за постійну та ефективну підтримку для наших земляків, які сьогодні гідно боронять українську землю від ворога, а також спільно обговорено важливі питання щодо перспективного розвитку даного населеного пункту.
На завершення представники влади не обійшли увагою кам'яний кар'єр села Сидорів, який славиться на всю округу дивовижною красою.
Продовжуємо працювати і наближати довгоочікуваний день Перемоги України та розповідати про унікальність території Чортківського району.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux