В Україні створюється мережа сучасних реабілітаційних центрів
опубліковано 02 листопада 2023 року о 09:29

Реабілітаційна допомога у сфері охорони здоров'я має бути доступною і у Чортківському районі, де має бути враховано потреби  військових та цивільних людей.
Концепція, яка передбачає розбудову системи реабілітації на базі спроможної мережі, мала б повністю вирішити питання доступності реабілітаційної допомоги.
Слід зазначити, що у Чортківському районі визначено дві кластерні лікарні у яких мають запрацювати реабілітаційні центри, що дозволило б надавати якісні, безоплатні послуги з активної та доказової реабілітації.
Відтак, сьогодні начальниця відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галина Чайківська провела робочу зустріч із директором комунального некомерційного підприємства "Чортківська центральна міська лікарня Чортківської міської ради"  Ростиславом Шульським, а також в онлайн режимі поспілкувалася із директором комунального не комерційного підприємства "Заліщицька центральна міська лікарня Заліщицької міської ради" Василем Оскоріпом з питань відкриття вище зазначених центрів.
Ключовою вимогою до стаціонарного реабілітаційного пакета та, зокрема, необхідної кількості фахівців з реабілітації під час контрактування закладу охорони здоров'я НСЗУ є надання реабілітаційної допомоги високого обсягу – кожний пацієнт має щоденно отримувати якнайменше 3 години індивідуальних реабілітаційних втручань, а також має бути дотримано безбар'єрний доступ до приміщення.
На сьогоднішній день директор "Чортківської центральної міської лікарні" проінформував, що розробляється проектно-кошторисна документація  та здійснено замовлення на високовартісне обладнання.
У ході розмови Ростислав Борисович наголосив  і на тому, що вони прикладуть максимум зусиль для того, щоб у Чорткові запрацювало безбар'єрне відділення реабілітації з наданням якісних медичних послуг.
Йшлося і про те, що планується відкрити відділення, яке буде відповідати вимогам НСЗУ із 30 ліжкомісцями.
Щодо стану справ у  Заліщицькій центральній міській лікарні, директор установи Василь Оскоріп повідомив,  що  на сьогоднішній день здійснено перепрофілізацію ліжок, зроблено косметичний ремонт у двох палатах та проходять тендерну процедуру на закупівлю високовартісного обладнання, встановлено лікарняний ліфт, що дасть можливість безпечно та плавно переміщати як пацієнтів, так і персонал.
Відкриття такого центру планується щонайменше за два тижні.
Проте є проблемні питання із кваліфікованими фахівцями з реабілітації, зокрема:  ерготерапевтами, фізичними терапевтами, психологами тощо.
Керівники медичних закладів   запевнили, що поставлені завдання будуть виконані. А спільним завданням для усіх є повернути людей після травм, поранень чи хвороб до звичного життя.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux